perjantai 27. toukokuuta 2011

Hip Hype


Kyllä, Lil Wayne. Hypetetään.

Lil Wayne on taatusti tämän hetken mainstream-räppäreistä se vihatuin ja samalla rakastetuin. Meneepä Youtubeen katsomaan minkä tahansa old skool rapvideon, niin kommenteissa haukutaan Lil Wayne alimpaan helvettiin. Itse en ole mieheen kohdistunutta vihaa koskaan ymmärtänyt. Onhan tuo narina ihan saatanan raivostuttavaa kuunneltavaa, mutta parhaimmillaan Weezy on kekseliäs räppäri. Miehen täysin freestylena aina vedetty riimittely on todella arvaamatonta ja välillä täysin toisista maailmoista. Olihan se autotune-vaihe aivan kamalaa kuunneltavaa, mutta onneksi se ollaan unohdettu.

Pariin otteeseen lykkääntynyt Tha Carter IV (toi kansi on taas aivan tajuttoman siisti!) alkaa vihdoin kerätä hyvää hypeä taakseen ja pakkohan se on itsekin lähdettävä mukaan. Nimittäin jo viime talvena julkaistu 6 Foot 7 Foot on huikea biisi. Bangladeshin biitti paukkuu kiitettävän munakkaasti ja sekä Weezy, että vierailija Cory Gunz sylkevät kovaa. Videokin on taattua Lil Wayne-käsittämättömyyttä.



Kakkossinkku John ei ole lähellekään yhtä hyvä biisinä, mutta video on taas - toistan itseäni - käsittämätön. Ei räppikliseet mihinkään muutu, vaikka kuinka yritetään jotain kauhuteemaa niihin ympätä. Rick Rossin pyörätuoli tosin herättää hilpeyttä spinner-pyörineen. Jos jotain hyvää tästä biisistä pitää sanoa, niin ainakaan autotunea ei tarvitse enää kestää.



Eilen nettiin vuotanut kolmas sinkku How To Love on taas jotain aivan muuta. Tällä kertaa Lil Wayne koittaa taitojaan sokerisen R'n'B:n parissa ja tiedän, että tämä kuulostaa uskomattomalta, mutta lopputulos on hyvä. Tätä biisiä kuunnellessa huomaa kuinka paljon Drake ja Weezy kuulostavat toisiltaan. Samalla lafkalla ovat muuten molemmat. Millaisenkohan räppihirviön saisi aikaan, kun nämä yhdistäisi?



Tha Carter IV on viimeisimpien tietojen mukaan kaupoissa kesäkuun 21. päivä. Lil Waynen historian tuntien levy lykkääntyy joulumarkkinoille.

------------------------

Koska otsikko ei rajannut aihetta pelkästään Weezyyn, niin voin innostua toisestakin artistista. Tässä tapauksessa pitää tosin puhua duosta. Detroitin kovimmat kaverit Eminem ja Royce Da 5'9 julkaisevat kesäkuun 14. yhteisep:n nimellä Bad Meets Evil. Jo jonkun aikaa Youtubessa aikaa viettänyt biisi Fast Lane tuli kuuleviin korviini vasta eilen ja onneksi tuli. Nyt voidaan mahdollisesti puhua vuoden parhaasta rap-biisistä. Eminem kuulostaa suoraan sanottuna vitun kovalta, eikä siltä vammaisvitseihin ja itkuräppeihin juuttuneelta keski-ikäiseltä nillittäjältä, mitä mies on ollut viimeiset seitsemän vuotta. Vielä kun Royce Da 5'9:kin laittaa parastaan ja Sly Jordanin laulama kertsi kuulostaa ihan Dr. Dren kulta-aikojen biisien Nate Dogg-lurituksilta, niin minä olen sulaa vahaa ja palvon näitä miehiä.



Surkeasti alkanut hip hop-vuosi alkaa yhtäkkiä näyttämään todella kovalta.

2 kommenttia:

  1. Hyviä biisejä täs kaikki. Lil Wayne on ihan ok. Useammin ärsyttää, joskus taas menettelee. Drakesta sen verran, että kannattaa kuunnella sen soololevy joskus. Hemmetin hyvä just kokonaisuutena.
    Ei musta sillai nyt kauheen huonosti alkanu räppivuosi, ulkomailta ei oo tullu oikee mitää ku oli loppujen lopuksi uus Snoopkin huonohko. Mut en yleensä nyt oo kauheen hyvin tietoneenkaa niistä. Tuli sieltä tosin Beastie Boysia. Suomesta nyt tuli Jodarokin soolo, Pyhimys & Medium, DJ Kridlokkia jne jne. Ei musta nyt kauheen huonosti silti. Mutta tässä niitä mielenkiintoisia levyjä vasta alkaa kesän mittaan tulee...


    - Golden Platitudes

    VastaaPoista
  2. Tänks! Must Weezyn tyyli on hemmetin kova just mainstreamin puolella, kun siltä voi odottaa ihan mitä vaan. Nyt kun autotunepelleilykin on unohdettu, niin ei tarvitse edes hävetä. :D Draken debyytti on tullu kyl kuunneltua ja on se ihan ok. Vähän epätasanen mun mielestä. Jotain tosi kovia biisejä, mutta sitten on muutama vähän meh-tason biisi. Ihan hyvä kyl silti, ei käy kiistäminen.

    Nythän noita levyjä on alkanu tippumaan. Pyhimyksen ja Jodan levyt on ollu tosi hyviä, Beastiesit perushyvä ja Tylerista diggasin tosi paljon. Alkuvuodesta ei oo jääny mieleen ku Asa Masa ja siitäkään en pitäny yhtään. Juuri tuota talvea siis meinasin surkeana.

    VastaaPoista