keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Hypeviikko: Niki And The Dove

Jälleen kerran saan kiittää NME:tä bändilöydöstä. Niki And The Dove on salaperäinen trio Göteborgista, joka soittaa elektropoppia. NME vertasi yhtyettä Fever Rayhin ja kieltämättä äänimaailmassa on samanlaista kilkettä, mutta kyllä tämän yhtyeen musiikki on paljon popimpaa. Bat For Lashes tulee vahvasti mieleen. Niki And The Doven soundin viehättävyys tulee ehkä juuri siinä, että elektropopin tarttuvuus yhdistyy hämärämpään ja fiilistelevämpään tunnelmaan. Yhdistelmä on todella hieno.


DJ Ease My Mind on paras esimerkki yhtyeen tyylistä. Kappale tuntuu alkavan Fever Rayn tyylisenä fiilistelyelektrona, mutta kertosäkeessä tasabiitti tekeekin biisistä tanssikappaleen. Tällaista yllättävyyttä kaipailee aina välillä.



Under The Bridges on sitten taas paljon popimpaa soundia, mutta ei tätä vieläkään voi radiopopiksi nimittää. Biisin seitsemän minuutin kesto kun ei ole menestyksen kannalta välttämättä kannattavin. Pitkästä kestosta huolimatta biisi kantaa koko kestonsa komeasti. Äänimaailma on jälleen värikäs ja saa biisin elämään todella hienosti. Näin sitä elektropoppia kuuluisi tehdä!



Yhtyeen nettisivuilta voi ladata ilmaiseksi Mother Protect EP:n. Muista julkaisuista mainittakoon Moshi Moshin julkaisema DJ Ease My Mindin ja Under The Bridgesin sisältävä tuplasinkku. Levystä ei ainakaan pikaisen tiedonhaun jälkeen löytynyt suurempia mainintoja. Tämän vuoden puolella ilmestynee. Enköhän palaa asiaan, kun jotain uutta kuuluu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti